Σας ευχαριστoύμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας!!!

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Καπέλο φωτιστικού(πορτατίφ)Ψάχνοντας το πατρικό μου για κάποιο αντικείμενο που θα μπορούσε να μεταμορφωθεί, έπεσα πάνω σε ένα παλιό πορτατίφ με χαλασμένο καπέλο. Δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένο…"Το παίρνω λέω στον μπαμπά μου. Θα σου το επιστρέψω λίγο πιο  διαφορετικό". Δεν μπορώ να πω, έχουν επέμβει αρκετά καλά  τα ανιψάκια  μου.
Βλέπεις οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού.


Ξεκίνησα λοιπόν με ένα σεμέν που μου έδωσε η πεθερά μου. Πολύ χρήσιμες επίσης. Έχουν απίστευτα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε πολλά.
Το τύλιξα γύρω από το καπέλο και το έπιασα προσωρινά με συνδετήρες .Έκοψα το μπόλικο ύφασμα και προσπάθησα το τελείωμα να είναι ομοιόμορφο.Κόλλησα και τα σηδεράκια τα κομμένα με το πιστόλι σιλικόνης.


 
Έπειτα το έβγαλα πάλι και είχα ετοιμάσει σε ένα μπολ ατλακόλ με νερό, ανακατεμένο πολύ καλά. Τις αναλογίες  τις έκανα με το μάτι, δεν ξέρω να σας τις πω ακριβώς. Το αποτέλεσμα να είναι περίπου νερουλό, γιατί θέλουμε να το πιει το ύφασμα.Το βουτάμε μέσα στην κόλλα και το μουσκεύουμαι καλά. Μετά το κολλάμε πάνω στο καπέλο μας προσεκτικά και το αφήνουμε να στεγνώσει. Εμένα χρειάστηκε μία μέρα για να στεγνώσει καλά. Έτοιμο…
Τώρα το μόνο που μένει είναι  ο χρωματισμός. Με ένα σφουγγαράκι το πέρασα πρώτα όλο μπεζ, όπως ήταν το αρχικό χρώμα του καπέλου. Κάποιες  λεπτομέρειες  με καφέ  σοκολά και κάποιες με χρυσό.

Και πήρε τη θέση του ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου