Σας ευχαριστoύμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας!!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ξύλινο κουτάκι

Ένα παλιό ξύλινο κουτάκι του παππού μου από τα ξυριστικά του έγινε χρήσιμο ξανά.Χρωματισμένο με κάσια,decoupage με ριζόχαρτο και ανάγλυφα σχέδια με ρελιέφ.



Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Διακοσμητικά κουμπιά από πηλό.

Μία εύκολη κατασκευή από πηλό για να διακοσμήσουμε έναν τοίχο μας η μία γωνιά του σπιτιού μας.
Πλάθουμε τον  πηλό σε μία μπάλα και μετά τον ανοίγουμε με τον πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε.
Παίρνουμε ένα καπάκι από μία κατσαρόλα μας σε ότι μέγεθος θέλουμε και πιέζουμε πάνω στον πηλό για να κόψουμε το στρογγυλό μας κομμάτι.
Έπειτα παίρνουμε διάφορα μεγέθη πιάτα και με το πίσω μέρος τους πατάμε πάνω στον πηλό για να κάνουμε τα κεντρικά κυκλάκια.Ξεκινάμε με το πιο μεγάλο από έξω,και καταλήγουμε με το πιο μικρό πιάτο στο κέντρο του κουμπιού.
Μετά με ένα καλαμάκι ανοίγουμε τέσσερις τρύπες στο κέντρο για να περάσουμε τον σπάγκο μας,όπως όταν ράβουμαι ένα κουμπί.
 Και έτοιμο.Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα της κουζίνας μας για να στεγνώσει καλά.Αν μας κάνει ρωγμές βρέχουμε το δάκτυλό μας και περνάμε εκείνα τα σημεία  για να καλυφθούν.Αφήνουμε πάλι να στεγνώσει και μετά χρωματίζουμε ανάλογα την φαντασία μας.Περνάμε τον σπάγκο μας μέσα στις τρύπες και δένουμε πίσω.











Για την επιφάνεια αυτή την φορά δεν επέλεξα το λούστρο αλλά το υγρό γυαλί,για να κάνω το αντικείμενό μου ποιο ανθεκτικό και να φαίνεται και,αν το θέλετε,λίγο ποιο πολύτιμο.